Az általunk forgalmazott ételintolerancia teszt készlettel egy csepp vérből, meghatározhatja mely ételek okozhatják kellemetlen tüneteit.

A teszt 46 élelmiszerre vizsgálja az Ön intoleranciáját, azzal, hogy a mintalemezen ezen anyagok fehérjéi vannak, amelyek az Ön vérével reakcióba lépve jelzik azok IgG szintjét.
A teszt elvégzése egyszerű, gyors, pontos, nem igényel laboratóriumi hátteret. (ld lentebb)

A FoodDetective™ által kimutatható élelmiszerek
és élelmiszer-alapanyagok

zab, búza,rízs, kukorica, rozs, durum búza, glutén, mandula, brazil dió, kesudió, tea, dió, tehéntej, teljes tojás, csirke, bárány, marhahús, sertéshús, fehér hal-keverék, édesvizi hal-keverék, tonhal, rák és kagyló keverék, brokkoli, káposzta, sárgarépa, póréhagyma, burgonya, zeller, uborka, paprikafélék, hüvelyes keverék, grapefruit, dinnye keverék, földimogyoró, szójabab, kakaóbab, alma, fekete ribizli, olajbogyó, narancs és citrom, földieper, paradicsom, gyömbér, fokhagyma, gomba, élesztő,

FoodDetective™ ételintolerancia teszt elvégzése – otthon …

Útmutató lépésről lépésre

Egyszerűen használható, azonnali eredményt adó élelmiszer-intolerancia kimutató készlet, amely megrendelhető akár e-mailban, akár a facebook oldalunkon, akár telefonon ….. keressen minket!

Egy szakorvosi konzultáció áráért bizonyosságot szerezhet a problémás élelmiszerekkel kapcsolatosan.

Ugyanakkor felhívjuk a kedves megrendelő figyelmét arra, hogy még biztosabb, és még biztonságosabb, ha nem Önállóan csinálja meg a tesztet, hanem – jelenleg, külön díjazás nélkül, – mi megcsináljuk Önnek, vagy szakavatott egészségügyi szakemberek segítségét veszi igénybe!

Éljen ezzel a lehetőséggel !

immunmedical@immunmedical.hu +36 +36030 9154042

A Food Detective™ olyan immun gamma globulin (IgG) termelődést okozó élelmiszerek azonosítására alkalmas, melyeknek szerepe lehet például az élelmiszer-intolerancia,az irritábilis bél szindróma (IBS), ekcéma vagy artritis , elhízás, puffadás és egyéb emésztési panaszok, valamint idegrendszeri problémák ( álmatlanság, krónikus fáradtság, hiperaktivitás, figyelemzavar, agresszivitás…stb) megjelenésében.

Azonosításukat követően az e hatásokat kiváltó élelmiszerek kiiktathatók az étrendből. Ez a teszt nem alkalmas a klasszikus, IgE által közvetített élelmiszer-allergiák azonosítására.

A reakció-tálcára élelmiszerek fehérjekivonatait vittük fel.

Az ujjbegy megszúrásával nyert kis mennyiségű vérmintát hígítás után helyezzük a tálcára.

A következő lépésekben a Detektor (kimutató) és Developer (előhívó) oldatok, egy vagy több kék folt (pötty) formájában mutatják ki az élelmiszerek ellen termelt ellenanyagok jelenlétét.

A színes (sötét) folt pozícióját az élelmiszerek helyét mutató rajzzal összevetve az ellenanyag termelést kiváltó élelmiszerek azonosíthatók.

A Food Detective™ egyszer használatos, kizárólag felnőttek által elvégezhető önvizsgáló készlet; a készletet és a vérvételi lándzsát csak egyszer szabad használni.

Ne nyissa fel a reakció-tálcát tartalmazó fóliatasakot, amíg a vérmintát sikeresen le nem vette.

A. Vérvétel :

 1. Mosson kezet meleg vízben, ez puhítja bőrt, és fokozza a vérbőséget.
 2. Válassza ki a megszúrni kívánt ujját, tisztítsa meg a készlethez mellékelt törlővel, majd hagyja megszáradni.
 3. Távolítsa el a biztonsági lándzsáról a védőkupakot (a lándzsa színe változó lehet).
 4. Helyezze a biztonsági lándzsa piros, kiemelkedő felszínét arra az ujjbegyére, ahonnan vért kíván venni.
 5. Határozott mozdulattal nyomja rá a lándzsát az ujjbegyére. Enyhe szúrást érezhet, ahogy a lándzsa áthatol a bőrén.
 6. Óvatosan addig masszírozza ujját a szúrás irányába, amíg a szúrás helyén vércsepp jelenik meg.
 7. A mikropipettát vízszintesen tartva, érintse azt a vércsepphez. Ügyeljen arra, hogy közben a ventillációs nyílás szabadon maradjon. A capilláris hatás révén a vérminta automatikusan felszívódik a fekete vonalig és a mikropipetta megtelik a szükséges mennyiséggel. Ne nyomja össze a mikropipetta ballon részét.
 8. Amennyiben nem sikerült elegendő vért nyernie egy csepp vérből, folytassa amíg a vér el nem éri a FEKETE VONALAT.
 9. Miután a vért levette, távolítsa el a SOLUTION A (minta hígító) oldatot tartalmazó üveg piros kupakját, majd rögtön nyomja össze a mikropipetta ballonját és csöpögtesse a vért a folyadékba. Helyezze vissza szorosan a kupakot és rázza óvatosa az üveget, míg a vér teljesen el nem keveredik.

B./ Teszt elvégzése

A következő lépéseket folyóvízzel és lefolyóval rendelkező helyiségben hajtsa végre, tiszta fertőtlenített vízszintes felületen, pl. asztalon.

1. VEGYE KI A REAKCIÓTÁLCÁT A FÓLIATASAKBÓL, ÉS ÖNTSE A TÁLCÁBA A HIGÍTOTT VÉRMINTÁT.

Addig mozgassa óvatosan a tálcát, amíg a folyadék a tálcán levő valamennyi köröcskét el nem lepi.

Amennyiben a körök bármelyikében légbuborék maradna, azt a tálca kocogtatásával távolítsa el.

2. HAGYJA 20 PERCEN ÁT ÁLLNI a tálcát szobahőmérsékleten, közvetlen napfénytől védve..

3. 20 PERC ELTELTÉVEL ürítse a tálca tartalmát a lefolyóba.

4. ÖNTSÖN SOLUTION D OLDATBÓL ANNYIT A TÁLCÁBA, hogy a folyadék a tálca teljes felszínét ellepje. Néhány másodpercig erőteljesen rázza a tálcát (mosás), majd ürítse a folyadékot a lefolyóba.

A fenti mosási lépést még háromszor ismételje meg. A következő lépés végrehajtása előtt gondosan ürítse ki a folyadékot a tálcából.

5. ÖNTSE A SOLUTION B OLDATOT (ellenanyag kimutató oldat, kék folyadék) a tálcába. Addig mozgassa óvatosan a tálcát, amíg a folyadék a tálcán levő valamennyi köröcskét el nem lepi. Amennyiben a körök bármelyikében légbuborék maradna, azt a tálca kocogtatásával távolítsa el.

6.HAGYJA 10 PERCEN ÁT ÁLLNI szobahőmérsékleten, közvetlen napfénytől védve.7.10 PERC ELTELTÉVEL ürítse a tálcából a folyadékot a lefolyóba, majd mossa a tálcát SOLUTION D oldattal (lásd a 12. pontot).

8.ÖNTSE A SOLUTION C OLDATOT (előhívószer) a reakció-tálcába. Addig mozgassa óvatosan a tálcát, amíg a folyadék a tálcán levő valamennyi köröcskét el nem lepi.

9.Amennyiben a körök bármelyikében légbuborék maradna, azt a tálca kocogtatásával távolítsa el.

10.HAGYJA PONTOSAN 2 PERCIG ÁLLNI.

Kék pöttyök fognak megjelenni a reaktív élelmiszerek pozíciójának megfelelő helyeken.

11. A 2 PERC ELTELTÉVEL ürítse a tálca tartalmát a lefolyóba, majd egyszer óvatosan mossa a tálcát Solution D oldattal. Utolsó lépésként ürítse a folyadékot a tálcából a lefolyóba.

12. AZ UTOLSÓ LÉPÉS VÉGREHAJTÁSA UTÁN AZONNAL VÉGEZZE EL A REAKTÍV ÉLELMISZEREK AZONOSÍTÁSÁT.Sötétkék foltok erős pozitív reakciókra, míg a halványabb foltok enyhe reakciókra utalnak. Amennyiben színes pötty nem jelenik meg, az eredmény negatív. Ha a színreakció csak gyűrű formájában jelentkezik, azt figyelmen kívül kell hagyni.

Az élelmiszer-kivonatok a reakció-tálca 1-46. pozícióiban találhatók. A következő oldalon található ábra segítségével azonosítsa a tálcán reakciót adó élelmiszereket.

13. A KÖVETKEZŐ OLDALON TALÁLHATÓ ÁBRÁN KARIKÁZZA BE, HOGY MELY ÉLELMISZEREK EREDMÉNYEZTEK KÉK FOLTOT.

A tálca 47. és 48. pozícióiban negatív és pozitív minőségi kontroll található. Ezek azt mutatják, hogy a teszt lépéseit megfelelően hajtottuk-e végre.Megfelelően kivitelezett (értékelhető) végrehajtás esetén a teszt utolsó lépését követően a 47. pozícióban lévő köröcske fehér, a 48. pozícióban lévő kék színű lesz.

Kérjük írja fel nevét és mai dátumot, mellyel rögzíti az elvégzett Food Detective™ teszt eredményét.

A módszer korlátaiMegbízható eredményeket csak az ebben a leírásban foglalt lépések pontos végrehajtásával kaphatunk. A Food Detective™ készlettel kapott eredmények nem jeleznek semmilyen specifikus betegséget.

Fontos megjegyzések a teszteredmények értékeléséhez

 • Ha Ön gyanakszik bizonyos élelmiszerekre, vagy klasszikus IgE-közvetített élelmiszerallergiában szenved – például amerikai mogyorótól –, de ezekre az élelmiszerekre a teszt nem adott pozitív reakciót, továbbra is tartózkodjon ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztásától.
 • Étrendjének jelentős megváltoztatásáról csak azt követően döntsön, hogy dietetikus szakemberrel konzultált.

Figyelem

 • Kizárólag in vitro diagnosztikai alkalmazásra
 • Csak külsőleg alkalmazható
 • Ne használjon sérült lándzsát
 • Csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül használható fel

Óvintézkedések

 • Ne használja a tesztet, ha véralvadási zavarban szenved.
 • Ha bármilyen felszín vérrel érintkezett, törölje le fertőtlenítőszerrel
 • Tartson minden anyagot száraz, hűvös helyen és gyermekektől távol.
 • A készlet minden humán eredetű komponense tesztelt és negatív eredményt adott HIV Ab-ra és HBsAg-ra, de potenciálisan fertőzőként kezelendő.
 • A reakció-tálca belső felszínét kézzel ne érintse, és ügyeljen rá, hogy az ne érintkezzen nedvességgel vagy porral.
 • Az európai irányelveknek megfelelően a tesztoldatok egyike sem toxikus. Ennek ellenére kezeljen minden összetevőt óvatosan. Ne nyelje le, ne lélegezze be, és ügyeljen rá, hogy bőrre vagy szembe ne kerüljenek. Amennyiben bőrére kerülnek, meleg, szappanos bő vízzel öblítse le. Lenyelés esetén azonnal forduljon orvoshoz.
 • A teszt elvégzése során használt oldatokat hideg csapvíz folyatása közben öntse a lefolyóba. Ez a vegyszerek eltávolítására és hígítására szolgál.
 • A teszt elvégzése után öblítse ki a lefolyót háztartási fertőtlenítőszerrel.
 • Használat után helyezze reakció-tálcát egy borítékba az értékelés másolatával együtt és küldje vissza nekünk a kitöltött kérdőivvel együtt és mi szintén kiértékeljük és egy további teendőket tartalmazó válasszal jutalmazzuk Önt. Amennyibenkényelmesebb a reakciótálca fotóját és a kérdőívre adott válaszait e-mailban is elküldheti nekünk (immunmedical@immunmedical.hu)
 • A lándzsákat és a mintavételi, valamint a vegyszereket tartalmazó üveget a készlettel szállított műanyag-zsákba tegye bele és az egészet dobja a háztartási hulladéktárolóba.

A doboz tartalma

 • Két db, egyszer használatos steril biztonsági lándzsa az ujjbegy megszúrásához (a lándzsa színe változhat) [CE 1008]
 • 2 db Vérvételi eszköz (mikropipetta)
 • Élelmiszer reakció-tálca (fóliába csomagolt)
 • 1 tisztító törlő
 • 2 sebtapasz
 • Solution A (A-oldat) – mintahígító 5ml (pufferelt sóoldat stabilizátorral; tartósítószer 0,09% nátrium-azid; piros festék)
 • Solution B (B-oldat) – ellenanyag kimutató oldat 5ml (tormaperoxidázzal konjugált humán IgG elleni ellenanyag; tartósítószer 0,05% Proclin 300; kék festék)
 • Solution C (C-oldat) – előhívó oldat 5ml (tetra-metil-benzidin, enyhe oxidáló szerrel)
 • Solution D (D-oldat) – mosóoldat 100ml x2 (0,01% detergenst tartalmazó, pufferelt sóoldat)

A teszt nem helyettesíti az orvosi tanácsot; és nem alkalmas allergia diagnosztizálására; ez egy kvalitatív teszt, és eredménye csupán útmutatást ad az étrendhez.

Ha Ön valamilyen kóros állapotban/betegségben szenved, terhes vagy gyógyszert szed, étrendje megváltoztatása előtt konzultáljon háziorvosával vagy más egészségügyi szakemberrel.

Food Detective™ készlet kifejlesztője és gyártója a: Cambridge Nutritional Sciences Ltd, Eden Research Park, Henry Crabb Road, Littleport, Cambridgeshire CB6 1SE, UK.

Megrendelés / további információ : A teszt ára 25.000Ft + posta költségfizetési mód : előre utalás, vagy utánvét

immunmedical@immunmedical.hu +36 30 9154042

https://www.facebook.com/etelintoleranciateszt/?modal=admin_todo_tour