Mit egyek, hogy jól legyek ?

Hogyan ismerjük fel a betegséget?

A 10 leggyakoribb tünet , gyakoriságuk sorrendjében

Ha akár egyet is felfedezett magán, ne habozzon! Tesztelje le, most otthon és még nyerhet is vele.

Néhány fájdalmas és megoldatlan tünet esetében gondoljunk az ételintoleranciára.

Sokan, sokszor találkozunk olyan tünetegyüttesekkel, amelyet még kivizsgálás után sem igazán tudnak az orvosaink megindokolni.

Amikor alapvetően minden rendben van, ám mégis sokszor érezzük magunkat rosszul valami egyszerű és sokszor banális tünet miatt, gyanakodjunk arra, hogy a magyar lakosság azon 40 %-hoz tartozunk, aki intoleráns valamely ételre, vagy összetevőre.

Melyek ezek a tünetek előfordulásuk gyakorisága szerint :

Emésztési rendellenességek

Az abszolút első helyezett : Emésztési rendellenességek :

– Felfúvódás, szél,

– Szorulás vagy épp hasmenés

– Megmagyarázhatatlan fájdalom a hason vagy az oldalainkon

– Emésztőrendszeri görcsök ( Gyomor, bél)

A bélrendszer folyamatos gyulladása a tüneteken túl komoly betegségek okozója is lehet :

Ilyenek :

– Crohn betegség,

– Irritábilis bél szindróma

– bél polipok kialakulása – amelyek azután bélrák kialakulásához is vezethetnek

– bélcsavarodás

Második leggyakoribb tünet : A koncentrációképesség hiánya, vagy/ és a krónikus fáradtság.

Krónikus fáradtság, figyelemhiány ?

Ön is érzett már „kajakómát” , vagy érezte már azt, hogy képtelen odafigyelni a munkájára? Ez is lehet az ételintolerancia egyik tünete. És mivel a gyerekek között kb háromszor gyakoribb az intolerancia valamely ételre, sokszor valóban ez az okozója, hogy képtelen megjegyezni az elolvasott tananyagot.

Harmadik helyen a folyamatos, vagy migrénes fejfájás, amelynek egyéb szervi oka nincs.

fejfájás

Sokszor az ételintolerancia által okozott gyulladás megtámadja az idegrendszert és ez okozza ezt a nagyon kellemetlen tünetet is.

A negyedik leggyakoribb tünet a hormonrendszer felborulása, a meddőség vagy az elhízás . Sokszor érthetetlen egyébként egészséges emberek esetében, hogy nem sikerül a gyermekvállalás. Bizonyos esetekben a hosszan elhanyagolt ételintolerancia sajnos meddőséget is okozhat, a fiatal párok nagy szomorúságára.

Ötödik helyezett a keringési rendszer gyulladásos tünetei. Erek és nyirok keringés, vizesedés, és láb vagy kéz dagadása. Ezeket a tüneteket is okozhatják a bélrendszerben rendellenesen „viselkedő” intoleráns ételek.

Hatodik helyen a nem kevésbé kellemetlen bőr irritáció áll. Ez megnyilvánulhat egyszerű kipirosodásban, viszketésben, de pattanásokban, sőt zsírcsomók megjelenésében is.

Hetedik helyen a fibromialgiát találjuk : A fibromyalgia egy gyakori és igen fájdalmas betegség, mely főleg az izmokat és a lágy szöveteket érinti. Meglehetősen nehéz diagnosztizálni, és gyakran összekeverik más betegségekkel, és ajnos a legtöbbször eszünkbe sem jut, hogy ételintolerancia is okozhatja a kellemetlen és sokszor súlyos tüneteket.

Nyolcadik leggyakoribb tünet az idegrendszer betegsége.

Az ételintolerancia által okozott gyulladás gyengíti az immunrendszert, és plakkokat képez a test különböző helyein. Sokszor okoz idegrendszeri tüneteket, például szédülést, a végtagok zsibbadását, vagy esetleg fűl zúgást is.

Kilencedik helyen az autoimmun tünetek állnak.

Az intoleráns ételek fogyasztása, amint már említettük, folyamatos gyulladásokat provokál a szervezetben. Ez segít kialakulni olyan súlyos autoimmun jellegű betegségeket, mint

– Pikkelysömör

– Crohn betegségei

– Szisztémás sclerosis (sclerodermia)

– Lupus

-Reumás láz, Reumás ízületi gyulladása

-Sclerosi

-Hashimoto kór

Tizedik és egyben utolsó helyen a viselkedési zavarok állnak, amelyek azonban nagyon súlyos tünetekkel képesek tönkretenni a beteg ( és akár a családjuk) életét is.

– Depresszió

– Figyelemhiány

– Aggódás

– Stressz

– Agresszivitás ( például autizmusban szenvedők esetében a rohamok nagyságrendekkel nagyobb számban jelentkeznek az intoleráns étel fogyasztása esetén).

– És végül főleg gyerekek esetében a figyelemhiányos hiperaktivitás.

A jó hír az, hogy az ételintolerancia az esetek többségében gyógyítható !!! A tünetek és maga az intolerancia is magától is megszűnik, ha az intoleráns összetevőt néhány hónapra teljesen kiiktatjuk az életünkből ( vagy szeretteink, gyermekeink életéből) , majd csak nagyon lassan, óvatosan és kis mennyiséggel vezetjük vissza a fogyasztását.

Hogyan lehet a legegyszerűbben megállapítani, hogy mire is kellene ügyelnünk?

Nos erre tökéletesen alkalmas az otthoni ételintolerancia teszt.

GYIK:

Hogyan történik a vizsgálat ?http://immunmedical.hu/mi-ez-a-vizsgalat/

Hogyan tudom megrendelni ? Megrendelem most !

Az ételintolerancia teszt elvégzéséhez szükséges anyagok és eszközök.