Kulcs a rák legyőzéséhez ! Lehetséges ?

Rákgyógyítás az Immunrendszer segítségével!

Immunrendszer - a kulcs a rákkutatásban !

Állj a ráknak ! Győzzön az immunrendszer!

 

 

Az enyhe és elhúzódó gyulladásos folyamatok segítik a rák kialakulását, míg az intenzív gyulladás segíthet legyőzni azt.

„ A gyulladás elősegíti a rákos daganat növekedését, „ – olvasható néhány tudományos közleményben. Más vizsgálatok az ellenkezőjét mutatják. „ A gyulladás képes olyan mechanizmusokat kiváltani, amely hatására az immunrendszer képes megtámadni és elpusztítani a rákos sejteket.”

Melyik állítás igaz? – kérdeztük Alberto Mantovani professzortól, a Milánói Egyetem és Tudományos Intézet Általános Patológiai tanszékének Igazgatójától, aki a közelmúltban tett közzé egy tudományos cikket a „Rákos megbetegedések és az immunológia” kutatás témában.

 

A gyulladás erőssége és természete valóban képes egyfajta magyarázatot adni erre az ellentmondásos jelenségre.

Alberto Mantováni Professzor Milano

Alberto Mantovani Professzor

A gyulladás a rák „barátja” amennyiben egy mérsékelt intenzitású gyulladásról beszélünk, hasonlóan, mint az autoimmun jelenségeknél, vagy néhány krónikus fertőzéses esetnél.

A gyulladásos folyamatok során előállított anyagok például azok a növekedési faktorok, amelyek serkentik szövet javítást, szintén kedveznek a tumor sejtek növekedésének és túlélésének.

Azonban, ha a rák által kiváltott gyulladás jellemzői hasonlóak az akut gyulladási formákhoz, például egyes vírusok vagy baktériumok által kiváltott gyulladáshoz akkor az immunrendszer megtámadja, és arra törekszik, hogy megszüntesse, kiirtsa a daganatos sejteket.

Azonban van egy probléma!

 

Az immunrendszer agresszív kommunikációja, vagyis az erős immunválasz jellemzően az idegen organizmusokhoz kapcsolódik, amelyek különböző jelekkel (fehérjékkel) figyelmeztetik az immunsejteket idegen mivoltukra, ám a tumoros sejtek saját meghibásodott sejtjeink, és épp ezért az esetek többségében nem késztetik az immunrendszert kellően erős válaszra.

 

Ahhoz, hogy leküzdjük ezt az akadályt, kísérletek folynak laboratóriumi körülmények között, az AIRC finanszírozásában, Milánóban.

Arra törekszünk, hogy tanulmányozzuk az immunsejtek különböző fertőzésericercakre való reakcióját, illetve, hogy „megjelöljük” azt a mikrokörnyezetet, amely a tumort körül veszi, valamint a tumort magát, hogy az immunsejtek számára felismerhetővé tegyük. Ezzel a módszerrel képesek lehetünk olyan erős immunválasz kiváltására, amely a tumor elpusztításához vezethet.

Elvinni az egyensúlyt az agresszív gyulladásos válasz felé, ez lehetne akár a kulcsa a rákterápiáknak. Fontos, hogy felhasználjuk a saját immunrendszert a gyógyításban éppúgy, mint a megelőzésben.

Hiszem, hogy az emberi immunrendszer hihetetlenül erős és hatékony segítség lehet a rákos folyamat teljes megszűnésében.

– Mondta a professzor.rák a vérben

 

A gyulladásos folyamatok erőssége, ma már hazánkban is mérhető. Az Immunprofil felállítása során mérjük az immunrendszer alul és túlműködését, ezáltal mindazokat a reakciókat, amelyek a megfelelő immunválasz elindításáért felelősek. A genetikai immun-diagnosztikai vizsgálat rendkívül sokat jelent a betegségek ok- okozati összefüggéseinek megértésében.

A módszer, a szervezet saját immunrendszerét használja a beteg sejtek ellen, legyen az rák, cukorbetegség, allergia, vagy csak egy egyszerű influenza. Az immunrendszer sejtjei, antitestei, szervei mind azon dolgoznak, hogy megvédjék a szervezetet a külső behatolóktól: vírusoktól, baktériumoktól. Már pontosan tudható, hogy az egészséges immunrendszer képes  megkülönböztetni az egészséges sejteket a betolakodóktól, vagy a rákos sejtektől.

A vizsgálat segít abban, hogy felmérjük, az Ön immunrendszere egészséges-e, illetve milyen hiányosságok vannak.

A mérést követően, az immunrendszer hibás reakciója az esetek legnagyobb részében korrigálható. A megfelelő immunrendszer, a megfelelő reakció életet menthet, gyógyíthat és megelőzhet nagyon súlyos betegségeket is!

Tudjon meg többet a vizsgálatról és a megelőzhető betegségekről!