Az Immunterápiával megállítható a rák növekedése ! A kutatók szerint már ez is elég a legyőzéshez.

Az immunrendszer képes “elaltatni” a rákot?

Az immunrendszer képes megállítani a rákos sejtek növekedését anélkül is, hogy teljesen elpusztítaná azokat – derítette ki egy nemzetközi kutatócsoport.

A kutatók hosszú évekig dolgoztak azon a kezelési módszeren – az immunterápián – amellyel megsemmisíthető a rák, az új kutatás pedig bizonyítja, hogy más lehetőség is van a rákos sejtburjánzás megállítására: amikor a tumort nem lehet elpusztítani, az immunrendszer képes megfékezni a sejtek szaporodását.

A kutatás arra is választ adhat, mi történik, amikor egy tumor hirtelen nem nő tovább, nyugalmi állapotba kerül.

Az állatkísérletek során sikerült egyes tumorok nyugalmi állapotát mesterségesen létrehozni, így megvizsgálhatják az immunrendszer által kontrollált rákos sejteket. Ez lehetőséget ad arra, hogy a módszert terápiás céllal is elkezdjék alkalmazni.

 

Ha a jövőben immunterápiával sikerül holtponti egyensúlyt létrehozni a tumorokban, a rákot krónikus, de kezelhető betegséggé “alakíthatnák” – magyarázta a kutatás egyik munkatársa, Mark J. Smyth. A professzor hozzátette: az immunrendszer megfelelő működése ugyancsak fontos ahhoz, hogy egyes ráktípusok megelőzhetők legyenek. A további kutatások és klinikai kísérletek lehetővé tehetik, hogy a már kifejlett rák is kezelhetővé váljon.

 

Az orvosok korábban is sejtették, hogy létezik a tumorok holtponti állapota. Egyes szervátültetések után előfordult, hogy akkor jelent meg rák a donorszervekben, amikor azok már a befogadó szervezetében működtek, akinek, a kilökődést megakadályozandó, legyengítették az immunrendszerét.

A meglepő eredmények azt mutatják, hogy a rák nem számít mindig halálos kórnak – mondta Cornelius Melief, a Leideni Egyetem munkatársa.

A professzor azt is elmondta: a nyugalmi állapot párhuzamosságot mutat egy baktériumfertőzéssel: ez a kórokozó felel a tuberkulózis kialakulásáért.

A betegek évtizedekig is élhetnek egy ilyen fertőzéssel úgy, hogy annak tünetei nem mutatkoznak rajtuk, csak akkor bukkannak fel, amikor az immunrendszer legyengül. (forrás: infórádió)

Az immunrendszerünk kétségtelenül sok mindenre képes. Az immunrendszer vizsgálata épp ezért esszenciális a gyógyítás és a terápia kiválasztásához.

Magyarországon még kevesebb , mint egy éve van lehetőség az immunrendszer diagnosztikai vizsgálatára: az immunprofil elkészítésére.

Miért is fontos a gyógyászat számára az immunrendszerünk felmérése?

A jó, vagy rossz működés egyenes következménye az, hogy megbetegszik a páciens, vagy nem. Így van ez a rákos megbetegedések esetén is. Olyan ez, mint amikor valakinek elromlik a kocsija. Nem indul és csak találgatni tud, hogy mi a baj. Ám amint elviszi egy szakszervizbe, és ráteszik a számítógépre, rögtön jelzi mi is romlott el benne. Ilyen diagnosztika az immunprofil felállítása. Az immunrendszer vizsgálatából egyértelmű, hogy mely receptorok nem működnek megfelelően, ahhoz, hogy felismerjék a beteg vagy rákos sejteket. Ha tudjuk mi a baj, rögtön könnyebb megérteni a betegség okát és gyógymódját is. Ezért érdemes jelentkezni erre a vizsgálatra!

By:kaf