A technika ördöge : Nézze meg egy videón, hogy hogyan dolgoznak az immunrendszer katonái Önért !

A T-limfociták az emberi test őrei és a hibás sejtek, valamint a betolakodók sorozatgyilkosai.

Az immunrendszer védő őrei, amelyek feladata, hogy a testben őrjáratozva ellenőrizzék az útjukba eső dolgokat, és ha úgy vélik, hogy ellenséges betolakodót , vagy meghibásodott , esetleg rákos sejtet találtak, azonnal meg is támadják azt.

Erről készített videót egy Cambridge-i kutatócsoport, hogy lássuk, mi is zajlik a testünkben, amikor az immunrendszer egy ráksejttel találkozik. A felvételen látszik, ahogy az egyébként kb 1 millió darab per mililiter vér mennyiségben jelen lévő limfocita csekkolja a felé sodródó sejteket, és mikor olyat talál, ami nem tetszik neki, felszakítja annak sejtfalát, és beleinjektálja a filmen pirossal jelzett, toxikus fehérjét. Érdekes látni, hogy a méreganyag átadása mennyire pontosan történik, hogy minél kisebb legyen a környezetben lévő sejtek járulékos károsodása.

Az immunrendszer videón akció közben !

A T-limfocitáknak több fajtája van, a felvételen a kifejezetten gyilkolásra szakosodott változat látszik. A limfociták a sejteket a külsejükön viselt azonosítók alapján sorolják be ellenségnek vagy barátnak, viszont nem minden esetben segítik az emberi test működését: szervátültetésnél fellépő kilökődési reakcióban, az autoimmun betegségek és gyulladások kialakulásában is nagy szerepük van.

forrás : index