Új kutatási irány az immunológiában: Immunprofil-assay+

Új kutatási irány az immunológiában az Immunmedical laboratóriumában:
Immunprofil-assay+

Az Immunmedical Kft 2016-ban Pályázik az EU pályáztatás  keretében ( Ginop.2.1.7.15) egy új még hatékonyabb módszer kutatására az immunológia egy adott területén:

Az immunológiai paramétereket befolyásoló gyógyászati kezelések, beavatkozások száma napjainkban jelentősen emelkedik. Az immunterápia az autoimmun hátterű megbetegedések és a tumor elleni kezelések egyik kiemelkedő célpontjává fejlődött az elmúlt évtized alatt.

A terápiák egyre pontosabb, személyre szabott felhasználásához szükségesek olyan egyszerű, széles körben alkalmazható, nem túlságosan drága vizsgálati rendszerek alkalmazása, amelyek segítségével az immunológiai betegségek korán felismerhetőek, ill. a kialakult kórformák terápiája egyre pontosabban megtervezhetővé válik.

Jelenleg ez a tudomány terület egy hihetetlen gyors fejlődésen esik át. Napról-napra jelennek meg új adatok, melyek jelentősen megváltoztatják egyes immunológiai hátterű betegségről alkotott tudásunkat.

Annak érdekében, hogy a korábban alkalmazott szolgáltatás napra készen megfeleljen a tudományos elvárásoknak, az IMMUNMEDICAL Kft egy kutatás-fejlesztési pályázatot ad be az alábbi címmel:

Immunprofil-assay+ – a természetes immunválasz működési paramétereinek fenotípusos és genetikai analízise.

Az IMMUNMEDICAL Kft által célba vett fejlesztési diagnosztika lényege, hogy a perifériás vérből kinyert mononukleáris sejteket (PBMC) speciális szövettenyésztő rendszerben, in-vitro stimulálják a természetes immunválaszra ható sokféle speciális anyaggal, gyógyszerrel. A sejtek által kialakított válaszreakciót ELISA és PCR vizsgálatokon alapuló méréseken elemzik, az ún. Toll-szerű és NOD-szerű receptorok funkcionális hatékonyságának becslése érdekében.

A mérési rendszer alapkutatási céllal már széles körben alkalmazott technika, ugyanakkor az eredmények értékelése, a megfelelő standardok hiányában nehézkes. Az IMMUNMEDICAL Kft által alkalmazott módszerrel nagy mennyiségben vizsgálhatóvá válik a természetes immunválasz egyik lényeges összetevőjének, a Toll-szerű és NOD-szerű receptorok fenotípusos működésének tudományos háttere. Ezen immunológiai komponensek – többek között – esszenciális szereppel bírnak az autoimmun betegségek, a krónikus gyulladásos betegségek, a különféle fertőzésekkel szembeni fogékonyság és a tumorok különböző formáinak a kialakulása tekintetében. A vizsgálatok segítségével kifejleszthetőek a megfelelő standardok és a már gyógyszerként törzskönyvezett agonisták (serkentő készítmények) valamint antagonisták (gátló készítmények) alkalmazásával a csökkent vagy túlműködött ún. másodlagos immunhiányos állapot korrigálgatóvá válik.

Szerző : dr Jankovics István